Dortmund verslagen: 'Die vroege goal nekte ons'

Bij Borussia Dortmund was er na de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen AS Monaco (3-1) vooral sprake van gelatenheid. Trainer Thomas Tuchel gaf toe dat zijn ploeg niet opgewassen was tegen de Monegasken.

'We begonnen nog goed en vonden één of twee keer de ruimte om gevaarlijk te worden, maar toen kregen we op ongelukkige wijze een goal tegen', aldus Tuchel. Bij die eerste goal ging doelman Roman Bürki in de fout door de bal zo voor de voeten van Kylian Mbappé te stompen. 'Dat doelpunt was mijn fout. Ik had mijn vuisten moeten gebruiken om de bal verder weg te werken', stak de doelman na afloop de hand in eigen boezem.

'Dat doelpunt haalde ons geloof een beetje weg. We maakten daarna veel te veel fouten in de passing. Na rust gingen we vol op de aanval spelen, maar we konden ons doelpunt nooit echt een vervolg geven. Vandaag waren we simpelweg niet goed genoeg', vervolgde Tuchel.

Aanvaller Marco Reus maakte het enige doelpunt voor Dortmund. Van blijdschap over die goal was na de uitschakeling geen sprake. 'We startten niet goed. We verloren de duels en konden hen maar niet onder druk zetten. Het werd snel 2-0, maar toch was het nog niet over. We hebben de kansen gehad om drie keer te scoren, maar na onze vroege goal in de tweede helft slaagden we er niet meer in om het doel te vinden.'