Mathijsen definitief weg bij Feyenoord

Reacties

Joris Mathijsen maakt vandaag bij de eerste training van het nieuwe seizoen toch geen deel uit van de selectie van Feyenoord. Het contract van de mandekker loopt op 1 juli af, waardoor een langer verblijf in Rotterdam definitief van de baan is.

Mathijsen definitief weg bij Feyenoord

Aanvankelijk was afgesproken dat de 35-jarige oud-international zijn conditie in De Kuip op peil mocht houden, in afwachting van een eventuele nieuwe club. Feyenoord zelf sloot zelfs niet uit dat het de 84-voudige international alsnog een contract ging voorleggen. Uiteindelijk is besloten om dit niet te doen.

Mathijsen verruilde drie jaar geleden Málaga voor Feyenoord. In zijn eerste seizoen kwam de Brabander als basisspeler nog tot 29 duels in de Eredivisie. Daarna speelde hij er twintig en vorig jaar werd Mathijsen nog slechts in acht competitieduels ingezet.

Feyenoord gaat deze transferperiode nog op zoek naar een concurrent voor Terence Kongolo (21). Die vacature komt vrij door het vertrek van Mathijsen.

Vejinovic
Onder leiding van onder anderen assistent-coach Jan Wouters behoorden zondag ook Marko Vejinovic, Joey Sleegers en Warner Hahn tot de 23-koppige spelersgroep in De Kuip. De duizenden op de eerste training afgekomen fans zagen Dirk Kuijt, Kenneth Vermeer, Jordy Clasie en Karim El Ahmadi nog niet in actie. Zij sluiten in een later stadium van de voorbereiding aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.