'Matchfixing verplaatst zich naar Europese subtop'

Reacties

De lagere Europese competities worden steeds vaker gebruikt door matchfixers, concludeert het Europees Parlement. Cyprus is daarvan een navrant voorbeeld.

'Matchfixing verplaatst zich naar Europese subtop'

Onderzoek van het Europees Parlement heeft uitgewezen dat afgelopen seizoen meer dan vijftig duels in Europa als zeer verdacht kunnen worden bestempeld. 'We ontdekten dat er heel veel geld werd ingezet op wedstrijden in de eerste, tweede en derde afdeling van Europese competities. Dat is verdacht', aldus Marc Tarabella, EU-parlementslid in de commissie consumentbescherming.

Nederland komt niet voor in die lijst van verdachte wedstrijden. Daarop staan wél duels uit Italië, Duitsland, België, Spanje, Griekenland, Portugal, Kroatië, Letland, Roemenië, Slovenië en Oekraïne. Ook de voorronden van de Europa League zijn vermoedelijk beïnvloed.

Tarabella spreekt van een tendens dat 'de corruptie is verplaatst van de topdivisies naar de kampioenschappen in de subtoplanden en de lagere niveaus'. Cyprus is daarvan een navrant voorbeeld. Daar is de beïnvloeding zodanig dat 'de enigen die de uitslag nog niet weten de supporters in het stadion zijn'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.