Martins Indi: 'Wij dwingen die fouten van Bayern af'

Reacties

Bruno Martins Indi beleefde woensdag met FC Porto een geweldige avond. De voormalige Feyenoorder mocht vanwege een schorsing voor Ivan Marcano in de basis starten tegen het ongenaakbaar geachte Bayern München, dat verrassend met 3-1 aan de kant werd gezet in het eerste onderlinge duel in de kwartfinale van de Champions League.

Martins Indi: 'Wij dwingen die fouten van Bayern af'

Na tien minuten zag Martins Indi al hoe Porto in eigen huis op een 2-0 voorsprong stond. Eerst profiteerde Jackson Martínez van een enorme blunder van Xabi Alonso, die als achterste opbouwer de bal zomaar verspeelde. Martínez werd vervolgens gevloerd door doelman Manuel Neuer, die uitermate goed wegkwam met een gele kaart voor zijn overtreding. Dat vond ook Martins Indi. 'Hij was de laatste man', aldus de voormalige Feyenoorder, die in gesprek met de NOS beaamde dat een rode kaart meer op zijn plek was geweest.

Kort nadat Ricardo Quaresma de bij de overtreding van Neuer gegeven strafschop omzette in een treffer sloeg Porto nog eens toe. Dit keer ging Dante grandioos in de fout en weer was Quaresma de beul van Bayern. 'Die fouten van hen, dat dwingen wij ook af', zo vond Martins Indi dat het druk zetten een rol speelde in de Beierse flaters.

Dicht
'Wij gingen met heel veel vertrouwen de wedstrijd in en stonden snel op 2-0, maar daarna kwamen zij beter in de wedstrijd', analyseerde de verdediger. 'Toen maakten ze ook de 2-1, maar gelukkig hebben we daarna nóg een uitgoal voorkomen en het achterin dicht gehouden. We maakten zelfs ook nog de 3-1. We hebben het goed gedaan', zo concludeerde hij.

Tot slot vertelde Martins Indi met een glimlach nog niet bezig te zijn met de return in München, over zes dagen. 'Nee, want we focussen ons eerst op Académica', doelde hij op het competitieduel van zaterdag in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.