VI Vandaag: Cruijff spreekt zich uit, Kuijt gaat voor titel

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Cruijff spreekt zich uit, Kuijt gaat voor titel

Kwartfinale Champions League

Vanavond staan de volgende twee wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League op het programma. Atlético Madrid en Real Madrid kwamen in Estadio Vicente Calderón niet verder dan een doelpuntloze remise, terwijl Juventus met minimaal verschil won van AS Monaco (1-0). Volgende week staan de returns op het programma in Madrid en Monaco, maar voor die tijd komen FC Porto, Bayern München, Paris Saint-Germain en Barcelona nog in actie voor hun eerste kwartfinale.

Woensdag staan namelijk de volgende ontmoetingen op de rol: FC Porto - Bayern München en Paris Saint-Germain- Barcelona. Bruno Martins Indi neemt het in Portugal op tegen het Bayern zonder uitblinker Arjen Robben, terwijl het PSG van Gregory van der Wiel Barcelona ontvangt in Parijs. Twee zeer interessante wedstrijden, zeker die in de Franse hoofdstad. De grote vraag voor dat duel is: hoe gaat PSG het doen zonder Zlatan Ibrahimovic? De Zweed en ex-speler van de Catalanen mist de eerste wedstrijd door een rode kaart die hij opliep (foto boven) in het achtste finaleduel met Chelsea.

Cruijff

In de nieuwe uitgave van Voetbal International een uitgebreid verhaal over de onrust bij Ajax. De beleidsbepalers van Ajax hebben een verschil van inzicht over de visie van de club. Verslaggever Simon Zwartkruis spreekt onder anderen met Johan Cruijff over de huidige situatie in Amsterdam. 'De organisatie van de opleiding en die van het eerste elftal staan nu nog te veel op zichzelf.'

Ook het aankoopbeleid van de Amsterdammers zal de komende weken een onderwerp van gesprek zijn. In het Plan Cruijff is meerdere keren benadrukt dat aangekochte spelers een directe meerwaarde moeten zijn. 'Soms heb je spelers nodig die de jonkies in het veld kunnen helpen', aldus Cruijff. 'In het ideale geval haal je een voormalige speler van Ajax terug. Zoals ikzelf en Frank Rijkaard in het verleden terugkeerden.'

Kuijt

Verder in de nieuwe VI een uitvoerig interview met Feyenoord-aanwinst Dirk Kuijt (foto). Kampioen worden, dat is het doel van de 104-voudige Oranje-international. 'Als dit team intact blijft en je vult het aan met twee, maximaal drie ervaren spelers, doe je niks onder voor PSV en Ajax', aldus Kuijt.

De huidige aanvaller van Fenerbahçe keert na negen seizoenen terug naar De Kuip. Maar de grote vraag is: maakt de 34-jarige Katwijker Feyenoord volgend seizoen kampioen? Is de terugkeer van de Kuijt in De Kuip voldoende voor de eerste schaal sinds 1999? In de nieuwe VI leest u een analyse van clubwatcher Martijn Krabbendam en het antwoord op deze vraag.

Op 15 april in... 1989

De Hillsborough-ramp is een van de zwartste bladzijden uit de voetbalgeschiedenis. In het gedrang voor de halve finale van het FA Cup-duel tussen Nottingham Forest en Liverpool kwamen 96 supporters van laatstgenoemde club om het leven. Dat alles gebeurde in het stadion van Sheffield Wednesday, het Hillsborough Stadium, waar nog wel werd afgetrapt. Maar na zes minuten werd de wedstrijd gestaakt.

Vandaag de dag zijn de gevolgen van de Hillsborough-ramp nog steeds zichtbaar in de stadions, want in Engeland is bijvoorbeeld besloten alle tribunes enkel van zitplaatsen te voorzien en alle hekken weg te halen. En op Anfield Road staat een prachtig monument, bij de poort met de bekende tekst You'll Never Walk Alone.

Bij Liverpool wordt er jaarlijks nog stilgestaan bij de ramp. Zo werd er maandag voorafgaand aan het duel met Newcastle nog een minuut stilte in acht genomen.

Jarig

Sjoerd Ars – NEC (1984)
Finidi George – voormalig Ajacied (1971)
John Guidetti – Celtic (1992)
Quincy Owusu-Abeyie – Boavista (1986)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.