Martino draagt belangrijke winst Barcelona op aan Valdés

Reacties

Barcelona-trainer Gerardo 'Tata' Martino heeft de overwinning van zijn ploeg bij Espanyol opgedragen aan de midweeks zwaar geblesseerd geraakte doelman Víctor Valdés. Door een kruisbandblessure moet hij zeker een half jaar toekijken, terwijl zijn verbintenis in Camp Nou afloopt.

Martino draagt belangrijke winst Barcelona op aan Valdés

'We steunen hem met de hele club. Vandaar dat we deze overwinning aan hem opdragen', aldus de Argentijn, die zijn landgenoot Lionel Messi vanaf de strafschopstip de enige goal van de wedstrijd zag maken. 'Het team heeft goed gereageerd op het leed van Valdés.' De vervanger van de keeper, Jose Manuel Pinto, hield zijn doel schoon.

'Derby's zijn nu eenmaal niet gemakkelijk', aldus Martino over de broederstrijd, die Barcelona in ieder geval voor even aan kop van de Primera División bracht. Vanavond kan Atlético de koppositie weer over nemen door te winnen bij Athletic de Bilbao. 'En we hebben nu nog zeven finales te gaan.'

Dat de arbiter van dienst strooide met kaarten deerde Marino niet. Net als na de veelbesproken Clásico wil hij nu opnieuw niet stilstaan bij de optredens van de scheidsrechters. 'Het was lastig voor de scheids. Of het een terechte penalty was? Ach, daar stond ik te ver vanaf. Het is gewoon jammer dat het altijd maar over de scheidsrechters gaat, in plaats van over het voetbal. Ik heb geleerd dat dat namelijk het belangrijkste is.'

'We mogen dan onlangs de Clásico gewonnen hebben, maar er is nog veel werk te verzetten', blijft de Argentijn waakzaam. 'Nu willen we in de Champions League tegen Atlético een goed resultaat neerzetten', keek hij alvast naar de eerste ontmoeting tussen de twee rivalen in de kwartfinale van woensdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.