Martens: 'Ik besef dat mijn kansen op het WK erg klein zijn'

Dat de hunkering naar spelers van het kaliber Maarten Martens (29) in de Eredivisie groot is, bleek uit de ronkende reacties na zijn invalbeurten voor AZ tegen Ajax en RKC Waalwijk. Maar de eerste die op de rem trapte, was de Belg zelf.

Martens: 'Ik besef dat mijn kansen op het WK erg klein zijn'

Toch heeft Martens de hoop op WK-deelname in de zomer van 2014 in Brazilië niet opgegeven. 'Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat mijn kans op het WK heel klein is', vertelt hij aan Voetbal International. 'Er zijn momenteel ontzettend veel talenten en ze spelen allemaal bij grote clubs. Maar je moet met een grote groep naar Brazilië en je weet nooit wat er gebeurt.'

'Door blessures kan er op bepaalde posities zomaar een probleem ontstaan', vervolgt de negenvoudig international. 'Ik geef de hoop nog niet op. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om van waarde te kunnen zijn, maar dan moet ik een heel seizoen fit en goed zijn. Voor hetzelfde geld blijf ik kwakkelen en dan kom ik niet eens in de buurt.'

Donderdagavond speelt AZ in Griekenland tegen Atromitos in de play-offs van de Europa League. Martens begint op de bank (zie ook bericht 17.44 uur), maar als hij speeltijd krijgt komt hij voor de veertigste keer in actie namens AZ in Europees verband. Alleen Kew Jaliens speelde meer Europese wedstrijden namens AZ. De verdediger kwam tot 45 duels.

In de nieuwe editie van VI gaat Maarten Martens in op zijn blessureleed de afgelopen jaren en zijn plannen voor de toekomst. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen