Marseille recht rug dankzij Rekik in Choc des Olympiques

Karim Rekik heeft Olympique Marseille in de kraker tegen Olympique Lyon een punt bezorgd: 1-1. De ploeg die donderdag nog met 3-0 won van FC Groningen ontsnapte daarmee aan de vierde nederlaag in de Ligue 1, nadat het een helft lang met een man minder speelde in de beladen confrontatie die twintig minuten werd onderbroken.

Rekik zette na twintig minuten de toon in de Choc des Olympiques door een gele kaart te incasseren voor een harde tackle op Mathieu Valbuena. De aanvallende middenvelder van Lyon werd in Stade Vélodrome op een vijandelijke ontvangst getrakteerd. Voordat hij deze zomer na één jaar alweer vertrok bij Dinamo Moskou, speelde de Franse international acht jaar voor L'OM.

Vlak voor rust was Valbuena het slachtoffer van een smerige overtreding. Romain Alessandrini haalde de 1 meter 67 kleine Fransman van achteren neer en moest met rood vertrekken. Daardoor leek de wedstrijd beslist, omdat Lyon twintig minuten eerder op voorsprong was gekomen. Alexandre Lacazette, vorig seizoen Ligue 1-topscorer, maakte uit een penalty zijn eerste goal van het seizoen (foto).

Karim Rekik moest na twintig minuten al een gele kaart incasseren, maar speelde in het restant van de wedstrijd uitstekend.

Marseille mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef, want Lacazette raakte kort daarna de ook nog de paal, terwijl hij Lyon op het spoor van de derde uitzege had móéten zetten. Ook nadat Rekik in de 69ste minuut - kort na de onderbreking van twintig minuten, omdat er vuurwerk en andere projectielen op het veld werden gegooid - met een rake kopbal zijn sterke optreden had bekroond, bleven de beste kansen voor Lyon.

Marseille kreeg in de persoon van Michy Batshuayi ook een uitgelezen mogelijkheid op de winnende treffer, maar het bleef bij 1-1 in de Franse havenstad. Lyon, de nummer twee van vorig seizoen, staat na zes duels daardoor zevende in de Ligue 1 met negen punten. De seizoenstart van Marseille, vorig seizoen vierde, is nog teleurstellender. Met zeven punten staat de ploeg van Rekik twaalfde.