Maradona: 'Droom ervan Messi bij Barcelona te coachen'

Diego Maradona ziet het vertrek van Josep Guardiola als de oorzaak van de huidige problemen van Barcelona. De oud-international neemt het ook op voor Lionel Messi.

Maradona: 'Droom ervan Messi bij Barcelona te coachen'

In de ogen van Maradona ligt de kiem van de huidige problemen bij het afscheid van Guardiola, die afgelopen zomer koos een jaar rust in te gelasten. 'Barcelona is het helemaal kwijt sinds zijn vertrek.'

'In plaats van drie keer raken en dan een schot op het doel, doen ze het nu anders', zegt de oud-speler van Barcelona, die in zijn actieve periode in Camp Nou door blessures weinig heeft kunnen laten zien. 'Ze genieten nu van het nodeloze getik.'

De schuld mag niet alleen in de schoenen worden geschoven van Messi. 'Je mag hem niet afmaken op basis van twee slechte wedstrijden gezien al zijn doelpunten in dit seizoen', aldus de 52-jarige Maradona.

De oud-international zou graag zijn jongere landgenoot onder zijn hoede nemen. 'Mijn droom is dat ik ooit bij Barcelona met Messi mag werken', zei de Argentijn, die sinds zijn vertrek bij Al Wasl in juli 2012 geen club meer heeft. Als bondscoach had hij Messi twee jaar onder zijn hoede, om na het teleurstellende WK in 2010 af te zwaaien.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen