Manu snapt niets van rode kaart: 'Hij raakte me gewoon'

Elvis Manu had de hoofdrol bij Go Ahead Eagles op bezoek bij NEC. Zijn ploeg won met 1-2, maar door een omstreden rode kaart haalde de aanvaller het einde niet. 'Ik houd hier een zure nasmaak aan over.'

Manu kreeg in de eerste helft al een gele kaart voor spelbederf. 'Dat was gewoon dom. Ik tikte de bal weg voor de voeten van Kadioglu. Dom, dom. Daar begrijp ik wel dat hij geel geeft. Bij de tweede niet. Ik weet niet waar hij het vandaan haalt. hij raakte me gewoon, dat gaf de rechtsback ook toe. Heel overdreven om hier geel voor te geven.' NEC'er Mikael Dyrestam ging het duel aan met Manu.

De aanvaller scoorde wel weer na lange tijd. 'Ik heb zo lang niet gevoetbald en na twee jaar maakte ik weer een goal. Dat is mooi. Ik kreeg de bal en ik draaide open. Sam (Hendriks, red.) maakte ruimte voor mij, daar liep ik in en ik schoot. En hij ging er nog in ook.'

De Koning
Aan de kant van Go Ahead was ook trainer Hans de Koning blij met de zege. 'Als je ziet hoe de jongens geknokt hebben. Uiteindelijk zijn er altijd minpuntjes. Ik denk dat we na rust zeker de 0-3 hadden moeten maken. De kansen waren er, dan moet je ze benutten. Maar als je ziet hoe ze zich met tien man overeind hielden, verdienen ze een groot compliment.'

Ook De Koning vond de rode kaart voor Manu onnodig. 'Hij ging duidelijk naar binnen, die jongen zette een sliding in. Of hij de bal wel of niet speelt, is aan Kuipers. Maar om hier een tweede gele kaart voor te geven, vind ik overdreven. Het was een smetje op de wedstrijd. Ik ben hem bovendien volgende week kwijt.'

Hyballa
Trainer Peter Hyballa van NEC bleef nuchter na de nederlaag. 'Als iemand hier denkt dat we meedoen voor de play-offs voor de Europa League… Ik ben er nu zeven maanden bij en we moeten lekker realistisch blijven. We spelen voor handhaving, al het andere is dromerij. Dit kan gebeuren.'

'De eerste tien minuten had ik nog een goed gevoel. Dat eerste doelpunt was belachelijk, maar de tweede kan gebeuren. Maar ik heb ook goede dingen gezien. De voetbaltechnische spelers als Kadioglu en Von Haacke zaten niet in de wedstrijd, dan moet je op de lange bal spelen.'

NEC moest tegen Go Ahead het spel maken, terwijl de bezoekers counterden. 'Zo spelen wij ook vaak. Diep staan en met snelheid naar voren. Zij gaven ons de bal, wij speelden te vaak breed of naar achteren. Na de 0-2 hebben we alles geprobeerd, maar we zijn geen super voetbalteam.'