Manu held en schlemiel bij zege Go Ahead op NEC

Reacties

Go Ahead Eagles heeft zaterdag uiterst belangrijke punten gepakt op bezoek bij NEC: 1-2. De ploeg van trainer Hans de Koning verraste de Nijmegenaren met snelle counters. Een smetje op de zege was de omstreden rode kaart voor doelpuntenmaker Elvis Manu.

Manu held en schlemiel bij zege Go Ahead op NEC

De bezoekers lieten weer zien ondanks de laatste plaats over kwaliteit te beschikken, maar NEC deed zichzelf achterin ook de das om. De onoplettende en zwak ingrijpende Nijmeegse defensie liet zich overrompelen door de snelle vleugelspelers van Go Ahead. Manu wurmde zich na een pass van Daniel Crowley door de verdediging en schoot raak: 0-1.

Na 25 minuten zorgde Jarchinio Antonia uit een counter voor 0-2 door vliegensvlug richting doelman Joris Delle te sprinten en vervolgens koel af te werken. In de fase na de tweede treffer controleerde Go Ahead het duel, terwijl NEC tevergeefs pogingen waagde om de aansluitingstreffer te maken.

Na rust had NEC maar één doel: zo snel mogelijk de achterstand ombuigen. Jay-Roy Grot deed daar een goede poging toe. Doelman Theo Zwarthoed greep matig in op een voorzet van Mohamed Rayhi. Grot waagde een poging van dichtbij, maar Zwarthoed lag in de weg. Ondertussen richtte Go Ahead zich op de counter met Manu en Antonia.

Woede bij NEC-verdediger Dario Dumic na een tegentreffer tegen Go Ahead Eagles.
Woede bij NEC-verdediger Dario Dumic na een tegentreffer tegen Go Ahead Eagles.

Beide ploegen gingen onzorgvuldig om met het balbezit. NEC viel veel te gehaast aan door de mentale tijdsdruk bij de spelers, terwijl Go Ahead prima kansen uit counters verprutste.

De ploeg uit Deventer kreeg het na ruim een uur spelen moeilijker. Manu, die eerder wegens spelbederf een gele kaart kreeg, moest het veld verlaten na een – in de ogen van scheidsrechter Björn Kuipers – schwalbe. Mikael Dyrestam leek Manu wel degelijk aan te raken (zie filmpje), maar Kuipers vond die ingreep gerechtvaardigd.

Een spervuur van Nijmeegse kant volgde. Terwijl de seconden wegtikten, probeerde NEC met man en macht de aansluitingstreffer te maken. Die viel voor NEC te laat. Grot kopte in de 93ste minuut raak op aangeven van Dario Dumic, maar verder dan dat kwamen de Nijmegenaren niet meer.

Go Ahead komt door de eerste uitzege van dit seizoen op gelijke hoogte met Roda JC Kerkrade. Beide ploegen hebben zestien punten, maar de Limburgers spelen zondag nog thuis tegen Ajax. NEC blijft in de middenmoot met 25 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.