ManU en Arsenal strijden om koppositie

Manchester United en Arsenal strijden zondag op Old Trafford in een rechtstreeks duel om de koppositie in het Premiership. United bezet na vijf speeldagen met twaalf punten de tweede plek, terwijl Arsenal de ongeslagen lijstaanvoerder is met dertien punten.

ManU en Arsenal strijden om koppositie

Beide ploegen kenden afgelopen midweek een totaal verschillende generale voorafgaand aan de kraker in de Engelse topcompetitie. Manchester United beleefde een ouderwets Champions League-avondje en rolde het Griekse Panathinaikos met grote cijfers op: 5-0. Arsenal kon geen vuist maken tegen het lepe Internazionale en leed een van zijn grootste Europa Cup-nederlagen in de clubhistorie: 0-3.

United hoopt zondag weer te kunnen beschikken over Roy Keane. De Ierse middenvelder liep twee weken geleden een enkelblessure op. Manager Sir Alex Ferguson kan zeker niet beschikken over de geblesseerden Paul Scholes, Wes Brown en Kleberson.

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft weinig blessureproblemen in zijn selectie. Naar alle waarschijnlijkheid zullen verdediger Martin Keown (als bewaker van Ruud van Nistelrooy) en middenvelder Gilberto Silva na hun afwezigheid tegen Portsmouth (1-1) terugkeren in de basis. Ook Fredrik Ljungberg en Sylvain Wiltord hopen weer vanaf het beginsignaal van de partij te zijn.

Manchester United en Arsenal treffen elkaar zondag in een redelijke vorm. VI.nl dook in de statistieken en nam de recente prestaties van beide topploegen onder de loupe.

Manchester United• United won al zijn thuisduels in het Premiership sinds het gelijke spel met Manchester City (1-1) op 9 februari van dit jaar. De reeks thuiszeges bedraagt nu zeven duels.• het is alweer 23 competitieduels geleden dat United in het Premiership met meer dan één doelpunt verschil verloor. De laatste keer dat dat gebeurde was uit tegen Middlesbrough (1-3).• United is in het Premiership al achttien wedstrijden op rij zonder thuisnederlaag. Bolton Wanderers was op 11 september 2002 de laatste ploeg die op Old Trafford wist te winnen (0-1).• met twaalf punten uit vijf wedstrijden beleeft United zijn beste competitiestart sinds vier seizoenen.

Arsenal• Arsenal is samen met Chelsea, Portsmouth, Southampton en Birmingham City de enige ploeg die in dit Premiership-seizoen nog niet verloren heeft.• de laatste uitnederlaag van Arsenal dateert van 15 maart van dit jaar, toen Blackburn Rovers in eigen huis met 2-0 te sterk was.• sinds die nederlaag bleven The Gunners in zes uitwedstrijden in het Premiership ongeslagen (vier zeges, twee gelijke spelen).• Arsenal wist slechts twee keer niet tot scoren te komen in zijn laatste 41 uitwedstrijden in het Premiership. Één van die twee wedstrijden had op 7 december 2002 plaats... uit tegen Manchester United (2-0).

Bekijk hier al onze video's