Mangia: 'De finale is slechts het begin van de EK-droom'

Devis Mangia ziet zijn ploeg als underdog tegen Spanje in de eindstrijd van het Jeugd-EK in Israël. De bondscoach van Jong Italië ziet daarentegen wel een getergd elftal dat dinsdagavond (18.00 uur) moet aantreden tegen de Spaanse favoriet.

Mangia: 'De finale is slechts het begin van de EK-droom'

'Ik zie aan mijn spelers dat het behalen van de finale niet voldoende is', aldus Mangia op de website van de UEFA. 'Mijn ploeg zal alles geven. Ik zie dat het verlangen van het winnen van een Jeugd-EK groot is bij de groep.'

De Italianen zullen boven zichzelf uit moet stijgen wil het de zesde eindzege pakken tijdens een Jeugd-EK. De Spanjaarden wonnen al hun vier wedstrijden op het EK in Israël met de indrukwekkende doelcijfers van acht goals voor en nul tegen.

'Spanje heeft een fantastische ploeg, maar wij zijn niet kansloos. Het verleden heeft vaker uitgewezen dat de favoriet niet altijd wint', legt Mangia uit. 'Vanaf oktober houd ik mijn spelers de droom van het winnen van een EK voor. Het bereiken van de finale is slechts een begin van de droom die toen van start ging.'

De finale tussen de talenten van Italië en Spanje heeft plaats om 18:00 uur in het Teddy stadion in Jeruzalem. Voor de Spanjaarden kan het de vierde eindzege worden op een Europees kampioen voor spelers onder 21 jaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen