Mancini ziet nog belangrijke rol weggelegd voor Tévez

Carlos Tévez vierde woensdag na maanden van onenigheid zijn rentree bij Manchester City. Manager Roberto Mancini verwacht veel van de Argentijnse aanvaller.

Mancini ziet nog belangrijke rol weggelegd voor Tévez

Een half jaar na zijn laatste optreden maakte Tévez als vervanger van Nigel de Jong zijn opwachting voor Manchester City. De Argentijn kon terugkijken op een positieve comeback. De aanvaller stond tegen Chelsea aan de basis van de winnende treffer van Samir Nasri (2-1).

'Het was belangrijk dat Carlos die ongelooflijke assist leverde', zei Mancini. De Italiaan was op twee fronten gelukkig met de bijdrage van Tévez. Niet alleen werd dankzij de Argentijn een mindere periode met de uitschakeling in de Europa League en de nederlaag tegen Swansea afgesloten, maar ook toonde de aanvaller zijn goede wil.

De aanvaller leefde sinds september in onmin met Mancini. 'Een maand geleden is dat uitgesproken, toen Carlos terugkeerde', zei de Italiaanse coach. 'Het is nu van belang dat hij aan spelen toekomt, voor ons, voor hem en voor zijn toekomst.'

'Carlos is nog niet helemaal klaar, maar hij ziet het spelletje. In mijn ogen heeft hij nog enkele weken nodig. Het is niet makkelijk voor hem, maar hij gaat in de beslissende weken van het seizoen belangrijk voor ons worden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's