Mancini weigert tv-interview om niet gegeven strafschop

De beslissing van scheidsrechter Lee Probert om Manchester City geen strafschop te geven tijdens het bezoek aan Everton (2-0 verlies) heeft kwaad bloed gezet bij manager Roberto Mancini. De Italiaanse manager was te boos om na de wedstrijd voor de camera te reageren.

Mancini weigert tv-interview om niet gegeven strafschop

'Roberto is kwaad, zoals je kunt begrijpen. Hij wil tot rust komen en geen dingen zeggen die hem in de problemen brengen', reageerde assistent David Platt, die Mancini verving. Ook hij vond dat Probert een strafschop had moeten geven voor de handsbal van Marouane Fellaini.

Maar de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven net buiten het strafschopgebied. Onbegrijpelijk volgens Platt. 'Het was duidelijk in het zestienmetergebied. We hadden qua spel geen doelpunt verdiend, maar misschien hadden we dan wel een beter resultaat kunnen neerzetten.'

Door de nederlaag kan de achterstand op koploper Manchester United oplopen tot vijftien punten. Met negen wedstrijden voor de boeg lijkt een nieuwe landstitel dus uit zicht voor City.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen