Mancini: 'Na rust het echte Galatasaray gezien'

Wesley Sneijder en Galatasaray stevenen af op kwalificatie voor de Champions League dankzij een knappe inhaalrace.

Gençlerbirligi dacht de overwinning op zak te hebben, toen na een uur nog steeds de al na twaalf minuten verkregen 0-2 voorsprong op het scorebord stond. Maar het had zich te vroeg rijk gerekend, want Galatasaray stelde in het laatste half uur orde op zaken.

'Na rust hebben we het echte Galatasaray gezien', zei trainer Roberto Mancini (foto) na de 3-2 zege, die tot stand kwam door doelpunten van Buruk Yilmaz en Umut Bulut en een eigen goal van Ahmet Yilmaz Calik. 'Het verschil tussen de eerste en tweede helft was dat we de bal hadden.'

Door de zege blijft Galatasaray, waar Sneijder de negentig minuten volmaakte, Besiktas voor in de strijd om de tweede plaats achter kampioen Fenerbahçe. Het verschil is twee duels voor het einde met één punt minimaal. Door de Europese schorsing van Fenerbahçe is de tweede plaats goed voor directe kwalificatie voor de Champions League.