Manchester United laat kans op koppositie liggen

Zonder te spelen kende koploper Chelsea een aangename zaterdag. Na Arsenal moest ook Manchester United genoegen nemen met een punt.

Manchester United had wat goed te maken na de uitschakeling in de strijd om de FA Cup door Leeds United. Tegen Birmingham City slaagde de ploeg van manager Alex Ferguson er niet in dat bekerechec te doen vergeten (1-1).

Na een fout van Man Utd-verdediger Jonny Evans bracht Cameron Jerome Birmingham City op slag van rust op voorsprong. Over de gelijkmaker had Manchester United geen klagen. Scheidsrechter Mark Clattenburg wees het vlagsignaal van zijn assistent terecht weg en keurde het eigen doelpunt van Scott Dann goed. Wayne Rooney stond niet buitenspel, zoals Birmingham betoogde.

De uitsluiting van Darren Fletcher deed de aanspraak van Manchester United op de winnende treffer geen goed. De Schotse middenvelder incasseerde zes minuten voor het einde zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Chelsea, dat niet in actie kwam door de afgelasting van het duel met Hull City, hoefde door het puntenverlies van Manchester United de leiding in de Premier League niet af te staan. De Londense formatie heeft één punt voorsprong.