Arsenal komt pas in blessuretijd naast Everton

Met dank aan Steven Pienaar was Everton hard op weg naar een verrassende zege. Tomas Rosicky voorkwam in de extra tijd een grotere tegenvaller voor Arsenal (2-2).

In het door het winterse weer beperkte programma in de Premier League dreigde voor Arsenal de thuiswedstrijd tegen Everton uit te lopen op een teleurstelling. De ploeg van manager Arsène Wenger poetste nog wel een achterstand weg, maar stond na negentig minuten met 2-1 achter.

Steven Pienaar bracht negen minuten voor het einde Everton opnieuw op voorsprong. De oud-Ajacied werkte de bal na voorbereidend werk van Tim Cahill achter Arsenal-doelman Manuel Almunia. De verlossing voor Arsenal kwam van Rosicky. De Tsjechisch invaller maakte diep in blessuretijd de bevrijdende 2-2 voor The Gunners, die op het besneeuwde veld maar moeilijk op gang kwamen.