Manchester United en Chelsea komen met de schrik vrij

De topploegen in de Premier League wonnen, maar voor Chelsea en Manchester United waren het benauwde overwinningen. Arsenal maakte na rust het verschil tegen Wigan Athletic.

Sunderland-Manchester United 1-2 Met het oog op de return van het Champions League-duel met FC Porto kregen Edwin van der Sar en Cristiano Ronaldo rust. Maar manager Alex Ferguson deed halverwege de tweede helft van het duel met Sunderland alsnog een beroep op de Portugees. De gelijkmaker van Kenwyne Jones (1-1) dwong de Schotse coach tot ingrijpen, en uiteindelijk kwam Manchester United met de schrik vrij door toedoen van een andere verse kracht. Koud één minuut in het veld bracht Federico Macheda (foto) voor de tweede keer in successie de winnende treffer op het scorebord, waardoor Manchester United Liverpool weer afloste als koploper.

Chelsea-Bolton Wanderers 4-3 Bolton Wanderers was na ruim een uur verslagen door Chelsea. De Londense ploeg bezat op dat moment dankzij goals van Didier Drogba (2x), Michael Ballack en Frank Lampard een comfortabele 4-0 voorsprong. Bolton Wanderers weigerde zich gewonnen te geven en zette aan voor een inhaalrace, die net niet slaagde. In een tijdsbestek van acht minuten was de achterstand echter teruggebracht tot één treffer. In de resterende twaalf minuten bleef de gelijkmaker achterwege, mede doordat een schot van Gary Cahill in de blessuretijd net naast ging.

Wigan Athletic-Arsenal 1-4 Arsenal behield de aansluiting met de topdrie dankzij een ruime 4-1 zege, die pas in de tweede helft tot stand kwam. Wigan Athletic zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. Ahmed Hossam had de thuisploeg aan een verdiende voorsprong geholpen. Na rust stelden Theo Walcott, Andrei Arsjavin, Mickael Silvestre en Alexandre Song-Billong orde op zaken voor de bezoekers.