Torres legt basis voor pak slaag Blackburn Rovers

Liverpool houdt de druk op titelconcurrent Manchester United met een overtuigende overwinning op Blackburn Rovers hoog (4-0).

Fernando Torres was de man die op Anfield de ontmanteling van Blackburn Rovers gestalte gaf. De Spaanse aanvaller had na ruim een half uur twee doelpunten op zijn naam staan. In de vijfde minuut opende hij de score door de bal op de borst te controleren en daarna met een volley achter keeper Paul Robinson te schieten: 1-0. In de 33ste minuut betekende zijn kopbal na een vrije trap van Xabi Alonso een voortijdige beslissing van het duel: 2-0.

Het gehavende Blackburn Rovers kon onvoldoende kracht putten uit de degradatiezorgen en kreeg geen voet aan de grond op Anfield. Liverpool maakte het karwei in de slotfase van de eenzijdige wedstrijd helemaal af. Na het afstandsschot van Daniel Agger bepaalde de voor Dirk Kuijt ingevallen David N'Gog de eindstand op 4-0.

Liverpool gaat in de Premier League aan de leiding. Manchester United heeft twee punten achterstand, maar ook twee duels minder gespeeld dan The Reds.