Manchester City zet AC Milan te kijk in de VS

AC Milan leed in Pittsburgh een beschamende nederlaag tegen Manchester City, dat in alle opzichten veel te sterk was. De wedstrijd, die werd afgewerkt in het kader van de vriendschappelijke International Champions Cup, eindigde in 5-1.

Al na 26 minuten keek de formatie van Filippo Inzaghi (foto) tegen een 4-0 achterstand aan. De Rossoneri werden volledig overlopen door City, dat in de twaalfde minuut op voorsprong kwam via Stevan Jovetic via een schot in de korte hoek. Scott Sinclair maakte twee minuten later 2-0. De derde goal kwam van de voet van Navas. De pas zeventienjarige Nigeriaan Kelechi Iheanachi nam 4-0 voor zijn rekening. Vlak voor rust tikte Sulley Muntari 4-1 binnen op aangeven van ex-PSV'er Alex.

Het scoreverloop van het duel vertoonde grote overeenkomsten met de onderlinge oefenpartij van vorig jaar. Toen stond City na 36 minuten met 5-0 voor tegen Milan, dat zich nadien terugvocht tot 5-3. Ook ditmaal haalde City de vijf. Vroeg in de tweede helft, die vanwege een tornado dreiging later begon, was Jovetic trefzeker.

Van een comeback van Milan was in tegenstelling tot een jaar geleden geen sprake. Bij City kwam twintig minuten voor het einde ex-Feyenoorder John Guidetti binnen de lijnen. Acht minuten later mocht ook de Nederlandse international Karim Rekik nog opdraven. Het duel was op dat moment al lang over zijn hoogtepunt. Milan, waar Nigel de Jong ontbrak, was machteloos terwijl City het welletjes vond. Alleen twee toeschouwers, die het veld op renden, zorgden nog voor wat commotie.

City vervolgt het vriendschappelijke toernooi woensdag met een duel met Liverpool. Milan speelt zondag tegen The Reds.