Man Utd op eigen veld onderuit tegen Athletic de Bilbao

Manchester United heeft op eigen veld in de Europa League een verrassende nederlaag geleden tegen Athletic de Bilbao. Standard Luik en Hannover 96 speelden gelijk.

Manchester United - Athletic de Bilbao 2-3Athletic de Bilbao, gesteund door veel meegereisde supporters, had weinig tot geen respect voor tegenstander Manchester United of spelen op het roemruchte Old Trafford. De ploeg van coach Marcello Bielsa toonde flair, zocht frank en vrij de aanval en zette de tegenstander onder druk. Het handelsmerk van de Chileense coach.

The Mancunians hadden even nodig om aan het spel van de Spanjaarden te wennen, maar vochten zich toch terug in de wedstrijd waardoor een zeer interessant en uiterst boeiend duel volgde. De thuisploeg nam na ruim twintig minuten, tegen de verhouding in, de leiding. Wayne Rooney tikte een rebound binnen die Gorka Iraizoz moest toestaan na een schot van Javier Hernández.

Het leek Bilbao weinig te deren en de Spaanse ploeg zocht wederom de aanval. Na enkele kansen, kwam het team kort voor rust op gelijke hoogte. Spits Fernando Llorente verdeelde het spel en was zelf ook nog eens het eindpunt. Bilbao liet het daar niet bij en United bleef alleen maar in de wedstrijd omdat, de eerder verguisde, David De Gea met enkele fantastische reddingen goals voorkwam.

Een dik kwartier voor tijd gebeurde het onvermijdelijke. Na een fantastische combinatie over vele schijven maakte Oscar de Marcos met een volley de 2-1. In de slotfase vergrootte Bilbao de marge. Een schot van Oscar de Marcos werd nog gekeerd door De Gea maar Rafáel kreeg de rebound niet weg: Iker Muniain profiteerde. In de blessuretijd zorgde Rooney met een benutte strafschop ervoor dat de Engelse grootmacht volgende week in de return nog ergens op mag hopen.

Standard Luik - Hannover 96 2-2De strijd tussen Standard Luik en Hannover 96 is nog allerminst gestreden na de eerste ontmoeting. De wedstrijd in het sfeervolle stadion Sclessin eindigde ondanks vier doelpunten onbeslist. Lars Stindl zette de Duitsers na twintig minuten spelen vanaf de stip op voorsprong, maar nog binnen het halfuur bogen de Belgen de achterstand om in een voorsprong door doelpunten van Mohammed Tchité en Yoni Buyens. In de tweede helft bracht Mame Biram Diouf de 2-2 eindstand op het bord.

De returns in de Europa League staan voor donderdag 15 maart op het programma. Foto: VI Images