Man Utd laat thuispubliek tegen Stoke eindelijk smullen

Reacties

Manchester United heeft in eigen huis indruk gemaakt tegen Stoke City. De ploeg van manager Louis van Gaal imponeerde en bleek veel te sterk voor The Potters: 3-0.

Man Utd laat thuispubliek tegen Stoke eindelijk smullen

In de laatste elf officiële thuisduels van Manchester United werd voor rust één keer gescoord en het was ook nog eens Norwich City dat het zeldzame doelpunt maakte. Het de laatste maanden steeds vaker morrende publiek op Old Trafford werd dinsdagavond echter verwend. De grootmacht trakteerde zijn aanhang op spektakel.

Het waren twee jongens uit eigen jeugd die United aan de voorsprong hielpen. Uit een scherpe voorzet van Cameron Borthwick-Jackson kopte Jesse Lingard de openingstreffer binnen. Laatstgenoemde speelde op de rechterflank, terwijl Anthony Martial op links begon. Memphis Depay zat wederom op de bank. De goal van Lingard was het eerste United-doelpunt in de eerste helft van een thuiswedstrijd sinds 520 minuten.

United krijgt vaak het verwijt dat het veldspel pijn aan de ogen doet, maar de aanval die voorafging aan de 2-0 was een lust voor het oog. The Mancunians zagen de ruimte, schakelden snel om, verplaatsen het spel van rechts naar links en toen moest het hoogtepunt nog komen. Op aangeven van Wayne Rooney krulde Martial de bal met veel gevoel in de verre hoek. Doelman Jack Butland stond aan de grond genageld.

Het vertrouwen bij de rode brigade nam zichtbaar toe. The Red Devils dartelden bij vlagen. Kinderlijk eenvoudig werd de Stoke-defensie, waar Erik Pieters als linksback deel van uitmaakte, uit elkaar gespeeld bij de 3-0. Juan Mata verstuurde een steekpass naar Martial, die op zijn beurt Rooney een niet te missen kans bood. De Engelsman tikte binnen en gaf de prestatie van United zo nog meer glans.

Memphis kreeg van Van Gaal nog ruim tien minuten de kans om zijn visitekaartje af te geven, maar het bleef bij enkele dribbels en een onzuiver schot. Het verzet van The Potters, die Marco van Ginkel aan PSV verloren, was al een tijd gebroken. Ibrahim Afellay en zijn collega's beperkten zich in de slotfase voornamelijk tot verdedigen, waardoor er niet meer werd gescoord. United staat ook na de overtuigende zege nog altijd vijfde. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen het Chelsea van manager Guus Hiddink. Stoke staat momenteel negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.