Hughes hoopt onzekerheid bij Van Gaals elftal uit te buiten

Reacties

Mark Hughes hoopt dinsdag (21.00 uur) met zijn club Stoke City voor het eerst sinds 1976 een uitoverwinning te boeken op Manchester United. Het team van Ibrahim Afellay en Erik Pieters won op tweede kerstdag thuis al met 2-0 van de Mancunians.

Hughes hoopt onzekerheid bij Van Gaals elftal uit te buiten

De laatste keer dat Stoke in één seizoen twee keer van Manchester United wist te winnen, is helemaal lang geleden. In het seizoen 1952/53 gebeurde dat voor het laatst. Het verschil tussen de twee teams op de ranglijst is echter lang niet zo groot als het altijd was. United staat vijfde met slechts vier punten meer dan nummer negen Stoke.

Hughes, die als speler 256 duels uitkwam voor United, ruikt kansen voor zijn ploeg: 'Manchester United is niet immuun voor een beetje onzekerheid in zijn spel. Dat kan uit de ploeg zelf komen, maar ook door het publiek', aldus Hughes op de persconferentie. 'Ik hoop dat ze opnieuw slecht spelen en worden uitgefloten, want dat zou betekenen dat wij het goed gedaan hebben.'

Het team van Louis van Gaal zit in een moeilijke fase, die onderstreept werd door de thuisnederlaag tegen Southampton (0-1). Afgelopen weekend deed de ploeg het nodige vertrouwen op met een winstpartij op Derby County in het toernooi om de FA Cup (1-3). Daley Blind was daarbij met een doelpunt belangrijk, Memphis Depay zat negentig minuten op de reservebank.

Imbula
Stoke City kent onder aanvoering van The Exciting Three - Bojan Krkic, Marko Arnautovic en Xherdan Shaqiri - een prima seizoen. Gisteren werd ook Giannelli Imbula aan de selectie toegevoegd. Stoke betaalde een recordbedrag van 24,25 miljoen euro voor de middenvelder van FC Porto, die Marco van Ginkel (PSV) opvolgt bij The Potters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.