Man Utd kent geen problemen met Newcastle United

Manchester United is het seizoen begonnen met een eenvoudige zege op Newcastle United. Zonder al teveel moeite won de ploeg van manager Sir Alex Ferguson van de promovendus (3-0).

Op Old Trafford startte Edwin van der Sar in de basisopstelling en de doelman zag zijn ploeg eigenlijk geen moment in de problemen komen tegen The Magpies. Nani, Wayne Rooney en John O'Shea kregen goede kansen namens Man Utd, terwijl aan de andere kant Andrew Carroll gevaarlijk was uit een hoekschop van Joey Barton.

In de 33ste minuut zette Dimitar Berbatov de thuisclub op een verdiende voorsprong. Van dichtbij schoot de Bulgaarse spits raak op aangeven van Paul Scholes. Nog voor rust verdubbelde Darren Fletcher de marge. Nani legde achteloos terug op Patrice Evra, die zijn harde voorzet via Rooney bij Fletcher terecht zag komen. De Schot was ook van dichtbij trefzeker.

Ook in de tweede helft bleef Man Utd kansen creëren, maar het duurde tot de 85ste minuut voor de derde treffer viel in Manchester. Een afgemeten voorzet van Paul Scholes werd door de net daarvoor ingevallen Ryan Giggs ineens uit de lucht genomen en leverde de 3-0 eindstand op.