Moeizame start sterrenensemble Manchester City

Manchester City is het nieuwe seizoen van de Engelse Premier League weinig overtuigend van start gegaan.

Moeizame start sterrenensemble Manchester City

Het sterrenensemble van de flamboyante Italiaanse coach Robert Mancini, dat deze competitie dankzij immense investeringen (zeer recent werd nog aanvaller Mario Balotelli aangetrokken van Internazionale voor een kleine dertig miljoen euro) een serieuze gooi naar de Engelse titel wil doen, leverde tijdens de seizoensopening meteen twee punten in.

Op bezoek bij Tottenham Hotspur in Londen kwam Manchester City niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daarmee kwam City goed weg tegen de ploeg van coach Harry Redknapp, want tot twee keer toe zag de arbiter zich genoodzaakt een City-verdediger tot orde te roepen.

De Belg Vincent Kompany incasseerde in de 24ste minuut de eerste gele kaart in de Premier League van het seizoen 2010/2011 en na ruim een uur spelen werd ook zijn Argentijnse ploeggenoot Pablo Zabaleta geboekt.

Oranje-international Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd aan de kant van de bezoekers, net als de aankopen David Silva en Yaya Touré. Mario Balotelli kwam nog niet in actie voor de ploeg van Mancini. Bij Tottenham werd het doel verdedigd door oud-PSV'er Heurelho Gomes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen