Trefzekere Drogba wijst titelhouder Chelsea de weg

Chelsea is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in Engeland. In eigen huis hadden The Blues geen problemen met promovendus West Bromwich Albion.

Trefzekere Drogba wijst titelhouder Chelsea de weg

In het thuisduel ging spits Didier Drogba verder waar hij vorig seizoen in de Premier League mee gestopt was: scoren. In de vorige jaargang bleef de teller steken op 29 treffers. Na zaterdagmiddag volstond een rake vrije trap om de doelpuntenmachine weer aan te slingeren.

Scott Carson ging overigens niet vrijuit bij de goal van Drogba. De doelman van West Bromwich posteerde een flinke muur die hem het zicht ontnam. De rake trap van Drogba scheerde, tot verrassing van Carson, langs het door de goalie gevormde obstakel. Door een vervelende stuiter kon de doelman de poging niet meer uit zijn doel ranselen.

Voor de treffer van Drogba-makelij had Florent Malouda de score al geopend. Ook de Fransman kreeg hulp van Carson. De keeper liet een houdbare vrije trap uit zijn handen glippen, waarna Malouda kon profiteren van het geschutter.

In het tweede bedrijf verdubbelde Drogba zijn productie en ontnam hij de uitploeg het laatste beetje hoop. Frank Lampard gaf het Chelsea-feestje nog wat meer cachet door de vierde treffer voor zijn rekening te nemen.

Toch was het slotakkoord opnieuw voor uitblinker Drogba. De Ivoriaan was nogmaals trefzeker en completeerde zijn (Engelse) hattrick. Een eretreffer viel niet meer voor West Bromwich. De 6-0 van Malouda was een doelpunt voor de statistieken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen