Manchester United troeft Chelsea af op Wembley

Chelsea moest het Community Shield opnieuw laten aan Manchester United (1-3), dat daarmee aan de vooravond van het nieuwe seizoen de eerste klap uitdeelde.

Manchester United kwam op slag van rust op voorsprong. Een splijtende pass van Wayne Rooney bood Luis Antonio Valencia de gelegenheid Chelsea op achterstand te zetten. Met het nodige geluk kwam Manchester United een kwartier voor tijd aan de 2-0.

'Het was een ongebruikelijke manier van scoren', keek Javier Hernández terug. 'Ik trapte de bal in mijn gezicht en de bal ging erin.' Met de treffer luisterde de Mexicaanse debutant zijn officiële debuut voor Manchester United op.

Voor manager Carlo Ancelotti gaf de wedstrijd tegen Manchester United stof tot nadenken. Chelsea kwam via Salomon Kalou nog terug in de wedstrijd. De treffer van de Ivoriaan was onvoldoende om de vijfde nederlaag op rij in de aanloop naar het nieuwe seizoen te voorkomen. Dimitar Berbatov deelde in blessuretijd de genadeklap uit.