Manchester United gehavend richting Community Shield

Sir Alex Ferguson kampte bij Manchester United al met een flinke blessurelijst. Vrijdag kreeg de Schotse trainer nóg een tegenvaller te verwerken. Ook middenvelder Michael Carrick haakte af voor het duel om de Engelse Super Cup (Community Shield) van zondag.

Manchester United gehavend richting Community Shield

Carrick liep de kwetsuur op tijdens de oefenwedstrijd van United tegen een mixteam uit de Ierse competitie (7-1 winst). 'De enkelblessure van Carrick is niet heel ernstig', liet Ferguson weten op de clubwebsite. 'Maar we moeten hem zeker twee weken missen.'

Door de kwetsuur komt ook het eerste competitieduel te vroeg voor Carrick. De Engelse middenvelder, die eveneens afbelde bij bondscoach Fabio Capello voor het oefenduel met Hongarije (woensdag), is niet van de partij wanneer The Red Devils de competitie starten tegen Newcastle United.

Rio Ferdinand, Anderson, Owen Hargreaves en Gabriel Obertan waren al niet beschikbaar. Van de twee Brazilianen Rafael en Fábio da Silva is onzeker of ze het treffen met Chelsea halen. Het tweetal kampt met een voedselvergiftiging.

Toch was er ook goed nieuws voor Ferguson. Aanvallers Wayne Rooney en Michael Owen zijn fit genoeg om in actie te komen. 'En zij gaan zeker een helft spelen', liet de Schot alvast weten.

Aan de kant van Chelsea moet Petr Cech de strijd om de Community Shield, ondanks zijn voorspoedige herstel na een kuitblessure, nog laten schieten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen