Man United schrikt even maar klopt Roma opnieuw

Manchester United heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Op Old Trafford ging AS Roma met 1-0 onderuit, al hadden de Italianen de strijd nog spannend kunnen maken. Daniele De Rossi faalde echter potsierlijk.

De middenvelder van Roma miste na een half uur spelen een strafschop. En hoe! De Rossi schoot van elf meter en oog in oog met Edwin van der Sar pijnlijk hoog over. De gasten mochten aanleggen omdat Wes Brown de voet had aangetikt van de gretig neergaande Mancini.

Een treffer voor Roma zou op dat moment overigens tegen de verhouding zijn geweest. Vooral in de beginfase was United, waar Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney op de bank begonnen, oppermachtig. Maar ook de Engelsen wisten niet toe te slaan.

Door het uitblijven van doelpunten ontspon zich een vreemd duel. Roma moest een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegpoetsen en kreeg ook wel mogelijkheden, maar leek er nooit echt in te geloven.

Manchester United hoefde niet per se en maakte zich geen zorgen. Het laatste beetje onrust verdween twintig minuten voor tijd. Owen Hargreaves zette van rechts voor en Carlos Tévez kopte vallend fraai de 1-0 binnen.

De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde. Drie Romeinse goals was te veel gevraagd en The Mancunians wilden geen extra energie verspillen met de topper tegen Arsenal op het programma.

Manchester United staat nu in de halve finale en treft Barcelona, dat opnieuw met nipte cijfers (1-0) afrekende met Schalke 04.

De andere strijd om een plek in de finale is een volledig Engels onderonsje tussen Liverpool en Chelsea. De heenwedstrijden zijn op 22 en 23 april, de returns een week later.

Bekijk hier al onze video's