Malen toont klasse bij knappe comeback van Dortmund in Freiburg

Borussia Dortmund heeft zaterdag mede dankzij Donyell Malen een zwaarbevochten zege geboekt op SC Freiburg. De Oranje-international vond na de pauze het net en in de slotminuten maakten de bezoekers de comeback compleet.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 4
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund hoopte na twee gelijke spelen op rij in de Bundesliga drie punten over te houden aan het vooraf zware uitduel met SC Freiburg. BVB begon nog voortvarend in het Europa-Park Stadion: Mats Hummels kopte na elf minuten de openingsgoal binnen uit een corner. Met Donyell Malen in de formatie werden de bezoekers nog voor rust met de rug tegen de muur gezet door Freiburg.

In de extra tijd van de eerste helft zorgde de thuisploeg voor een ommekeer in de wedstrijd. Lucas Höler kopte eerst op aangeven van Vincenzo Grifo achterwaarts de 1-1 binnen. Grifo was kort daarna opnieuw belangrijk met een tweede assist. Dit keer kopte Nicolas Höfler raak uit een vrije trap. Na een uur zorgde Malen voor de gelijkmaker. Na een korte combinatie met invaller Niclas Füllkrug dribbelde de Nederlander door de Freiburg-defensie en passeerde keeper Noah Atubolu in de verre hoek.

Freiburg eindigde de wedstrijd met tien man na een directe rode kaart voor Höfler en ging nog onderuit in een ondertalsituatie. Uit een vrije trap frommelde Hummels in de 88ste minuut de 2-3 door de benen van doelman Atubolu. Invaller Marco Reus bepaalde vervolgens de eindstand nog op 2-4. Voor Dortmund en Malen is de zege een flinke opsteker: met acht punten uit vier duels staat BVB nu zevende.