Málaga vergeet druk op Real nog verder op te voeren

Málaga heeft zondagmiddag in eigen huis twee dure punten laten liggen tegen Real Zaragoza (1-1). De bezoekers hielden zonder de geblesseerde Glenn Loovens stand in de tweede helft tegen de aandringende Andalusiërs, die hun gewenste winnende goal niet meer zagen vallen.

Na dertien minuten zette Hélder Postiga Zaragoza verrassend op voorsprong. De Portugees trof doel met een harde en zeer accurate volley.

Nog in het eerste bedrijf kwam Málaga langszij. Javier Paredes werd bestraft met een gele kaart én een discutabele strafschop toen hij op zeer ongelukkige wijze de bal op zijn hand kreeg. Isco (foto) zette de strafschop feilloos om in een treffer. Ondanks een offensief van Málaga bleef het bij een gelijkspel. Zaragoza eindigde nog wel met tien man door de tweede gele kaart voor José Mari.

Door het behaalde punt is Málaga nog wel de nummer vier van Spanje, maar moet de ploeg van trainer Manuel Pellegrini wel vrezen één of enkele plaatsen te zakken. Bovendien verzuimt de ploeg op vijf punten te komen van nummer drie Real Madrid, dat zaterdag verrassend verloor van Granada. Zaragoza is ondanks het behaalde punt nog vijftiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.