Málaga verzekert zich met contract Isco van inkomsten

Het financieel noodlijdende Málaga heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met het grote talent Isco. De twintigjarige Spanjaard zette zijn handtekening onder een verbeterd contract, waarin een flink verhoogde gelimiteerde afkoopsom werd opgenomen.

Málaga verzekert zich met contract Isco van inkomsten

Isco won in het jaar 2012 de felbegeerde Golden Boy Award (foto). Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het grootste talent op de Europese velden onder eenentwintig jaar. Zo trad de Spaanse jeugdinternational onder meer in de voetsporen van Lionel Messi en Rafael van der Vaart, hetgeen zijn marktwaarde flink opvijzelde.

Hoewel Málaga de contractduur niet veranderde, de oude verbintenis liep ook al tot medio 2016, werd de gelimiteerde afkoopsom verhoogd van twintig miljoen naar veertig miljoen euro. Dat is belangrijk aangezien de gehele Europese top de verrichtingen van Isco op de voet volgt.

De scouts van de Europese topclubs noteerden dit seizoen voor Isco vijf competitiegoals in 21 duels. Dit weekend droeg hij met een treffer bij aan de 3-2 zege bij Real Mallorca. Vorig seizoen brak Isco door in Andalusië, waar hij neerstreek na voor zes miljoen euro te zijn overgestapt van Valencia. De huidige seizoencijfers van Isco zijn imposant. In 29 officiële duels kwam hij tot zeven goals en acht assists.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen