Málaga geeft toe: coach onterecht ontslagen na uitlekken naaktbeelden

Reacties

Málaga heeft toegegeven dat trainer Víctor Sánchez begin dit jaar onterecht is ontslagen. De 44-jarige oud-speler van onder meer Real Madrid en Deportivo La Coruña raakte in opspraak nadat er naaktbeelden van hem waren uitgelekt op sociale media.

Málaga geeft toe: coach onterecht ontslagen na uitlekken naaktbeelden
© Pro Shots

Víctor liet voor de camera zijn edele delen zien, maar verklaarde later te zijn afgeperst met de beelden. De clubleiding schorste hem in eerste instantie en besloot een onderzoek te starten. Clubeigenaar Abdullah Al Thani gooide via Twitter wel direct al olie op het vuur met een pittig statement, hij maakte de coach onder meer uit voor leugenaar. Een paar dagen later volgde het ontslag van Víctor, omdat hij de club in deskrediet zou hebben gebracht.

In een reactie liet Víctor al snel weten het niet eens te zijn met die beslissing. Een half jaar later blijkt de achtvoudig international van Spanje de nieuwe directie van Málaga aan zijn zijde te hebben. De club noemt de beslissing van de vorige leiding - eigenaar Al Thani is inmiddels geschorst - ontoelaatbaar en schrijft dat het met de ontslagen trainer een 'amicale' regeling heeft kunnen treffen. Een rechtszaak tussen beide partijen blijft daardoor uit.

Víctor liet dinsdag bij het verlaten van de rechtbank al weten dat de kwestie met Málaga naar zijn tevredenheid is opgelost. 'Het is allemaal erg goed gegaan. We hebben een akkoord bereikt, onze intentie was de club te helpen gezien de moeilijke situatie. We hebben al die tijd gewacht op dit moment, sinds de beslissing van de vorige directie om ons te ontslaan', vertelde voormalig trainer van Real Betis, Olympiakos en Deportivo.

Víctor en zijn advocaat laten praktisch alle claims tegen de club vallen. In eerste instantie eiste hij dat het ontslag ongeldig zou worden verklaard, dat hij zijn baan zou terugkrijgen en dat hij een schadevergoeding van 600 duizend euro zou krijgen met daar bovenop nog eens een passende ontslagvergoeding. De huidige voorwaarden zijn een stuk milder voor Málaga, dat in de financiële problemen verkeert. En Víctor sluit zelfs een terugkeer niet uit.

Víctor was een speler van het beroemde 'Super Depor', dat in 2000 mede dankzij de doelpunten van Roy Makaay kampioen van Spanje werd. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.