Problemen stapelen zich op voor Málaga: nu dreigt ook degradatie

Reacties

Voorlopig lijkt er nog geen goed nieuws in te zitten voor Málaga. De Spaanse club zit diep in de problemen en moet de komende maanden flink bezuinigen om ook volgend seizoen op het tweede niveau actief te kunnen zijn.

Problemen stapelen zich op voor Málaga: nu dreigt ook degradatie
© Pro Shots

Volgens Spaanse media stijgen de salarisuitgaven van Málaga voor het nieuwe seizoen naar 15,2 miljoen euro. Voor dit seizoen lag de limiet dat door La Liga is ingesteld nog op 9,9 miljoen en daar zit Málaga met 10,2 miljoen inmiddels al overheen. Door allerlei contracten en nieuwe verbintenissen stijgt dat bedrag aanzienlijk voor de nieuwe jaargang.

Regels van La Liga verbieden zo'n grote overschrijding echter, juist om situaties als die bij Málaga te voorkomen. La Liga verlaagde de salarislimiet vorige zomer ook al vanwege eerdere overtredingen van de club. De rechtbank heeft La Liga verzocht om de huidige financiële cijfers te checken.

Uitdaging
José María Muñoz staat een flinke uitdaging te wachten. De toezichthouder, die als een soort curator kan worden gezien, heeft sinds februari de touwtjes in handen bij Málaga nadat eigenaar en voorzitter Abdullah Bin Nasser Al-Thani werd geschorst. Hij probeert sindsdien weer aan de macht te komen, maar door de coronacrisis zit er weinig schot in die zaak.

In een rapport aan de Spaanse rechtbank bevestigde Muñoz het tekort van Málaga. Hij zou de club er al in juli op hebben gewezen dat het verkeerd kon gaan. Muñoz gaf ook aan dat wanneer het tekort niet wordt opgevuld, Málaga het risico loopt te degraderen naar het derde niveau. Sportief gezien is de club overigens ook nog niet veilig. Na 31 wedstrijden staat Málaga maar drie punten van de degradatiestreep vandaan.

Transferverbod
La Liga kan ook kiezen voor een mildere straf waarbij Málaga geen spelers mag aantrekken en het moet doen met het laagste budget uit de competitie. Hoe dan ook zal de club flink moeten snijden in het salarisbestand. De deadline voor het verkleinen van het tekort is 31 juli.

Eerder schreven we al over de geschorste eigenaar van Málaga, Abdullah Bin Nasser Al-Thani:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.