Málaga en Valencia maken geen fout in uitwedstrijden

Málaga en Valencia hebben in de strijd om de vierde plaats geen fouten gemaakt. Málaga zegevierde op bezoek bij Europa League-deelnemer Levante, terwijl Valencia in Galicië op het nippertje won van Celta de Vigo.

Levante – Málaga 1-2Málaga mocht Isco dankbaar zijn dat het in Valencia geen puntenverlies leed. Levante was in de 27ste minuut op voorsprong gekomen door een benutte penalty van José Javier Barkero, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. Ook Isco faalde niet vanaf elf meter.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Isco zette Málaga ook op voorsprong. Het Spaanse toptalent nam een pass van Jérémy Toulalan in ontvangst en rondde bekwaam af. Overigens begon Júlio Baptista na een slepende achillespeesblessure voor het eerst sinds 21 september 2011 weer in de basis bij Málaga. De Braziliaan was ook direct aanvoerder.

De 2-1 zege betekent dat Málaga vierde blijft op vier punten van nummer drie Real Madrid, dat de voorsprong later deze avond nog uit kan bouwen tegen Sevilla.

Celta de Vigo – Valencia 0-1Valencia is onder de in december aangestelde trainer Ernesto Valverde na een zwakke start van het seizoen weer teruggekeerd in de subtop. Opmerkelijk is dat Valencia onder zijn bewind alle drie de uitwedstrijden in de Primera División won.

Ook in het vierde duel op vreemde bodem leidde Valverde zijn ploeg naar een overwinning. Nelson Valdez groeide uit tot matchwinner. De Paraguayaan kwam in de 89ste minuut in het veld en maakte vier minuten later de enige treffer van het duel op aangeven van João Pereira.

Valencia is dankzij de late zege vijfde op twee punten van Málaga. Real Betis en Rayo Vallecano kunnen zondag mogelijk nog wel langszij komen.

Overige uitslagReal Mallorca - Osasuna 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.