Maher bezorgt Jong PSV de zege, hattrick voor Ünal

Jong PSV heeft in het thuisduel met FC Den Bosch dankzij Adam Maher een zege geboekt. De middenvelder kroonde zich in de 84ste minuut tot matchwinner, waar Enes Ünal NAC Breda al veel vroeger de overwinning bezorgde in de uitwedstrijd tegen Telstar.

Jong PSV - FC Den Bosch 2-1
De Eindhovense beloften konden na twee minuten al bogen op een voorsprong, toen Clint Leemans de score opende voor de thuisploeg. In de 66ste minuut bracht Abdelaziz Khalouta FC Den Bosch weer langszij in de Brabantse derby.

Op dat moment was Simon Poulsen, afgelopen zomer naar Eindhoven gehaald als beoogde versterking voor de eerste selectie, al naar de kant. De met zijn fysiek kwakkelende linksback kreeg zijn eerste speelminuten sinds 26 februari, maar kon het verschil niet maken. Adam Maher, het andere lid van de eerste selectie in de ploeg van trainer Pascal Jansen, deed dat wel. In zijn vijfde Jupiler League-wedstrijd trof hij voor het eerst doel: 2-1. Daardoor kwam Jong PSV op 45 punten, goed voor de negende plaats. FC Den Bosch moet het doen met de veertiende plaats.

Telstar - NAC Breda 1-4
De Witte Leeuwen mochten nog hopen op een plaats in de play-offs, maar lijkt daar na maandagavond niet meer op te hoeven rekenen. Ünal was de beul van Telstar. In de zestiende minuut opende hij de score namens de bezoekers uit Breda, waarna de revelatie uit Velsen-Zuid - Tarik Tissoudali - de stand tien minuten later weer rechttrok. Via Ünal (foto, rechts) werd het werd het echter 1-3 door goals in de 55ste en 78ste minuut. Daarmee kwam de Manchester City-huurling op zeven treffers in acht competitiewedstrijden. Sjoerd Ars (foto, links) was in de 82ste minuut verantwoordelijk voor het slotakkoord.