Maduro hoopt reeks te vervolgen: 'Heb hier vaak gewonnen'

Reacties

Hedwiges Maduro bewaart goede herinneringen aan wedstrijden tegen Tsjechische tegenstanders. Wil FC Groningen nog een rol van betekenis spelen in de Europa League, dan moet hij die lijn doorzetten tegen Slovan Liberec.

Maduro hoopt reeks te vervolgen: 'Heb hier vaak gewonnen'

'Ik heb hier vaak gewonnen en laten we hopen dat het morgen hetzelfde is', blikt de middenvelder op de website van de Groningers vooruit op het treffen met Slovan. 'Het begin van de wedstrijd wordt misschien wat aftasten, maar we krijgen altijd een paar kansen en die moeten we afmaken. Een doelpunt maken en van onze eigen kracht uitgaan', schetst Maduro alvast het scenario.

'Soms geef je niet eens zoveel weg, maar één kans is al genoeg voor een tegendoelpunt. Daar moeten we alert op zijn', waarschuwt hij. 'We weten heel goed dat we hier punten moeten pakken en gaan ons uiterste best doen voor een goed resultaat te gaan. De punten zijn voor ons het belangrijkste, het maakt niet uit hoe. We hebben er veel zin in.'

Supporters
'Steun in een uitwedstrijd is altijd mooi, maar de komst van zoveel supporters is natuurlijk fantastisch en het geeft aan hoe deze wedstrijd leeft', aldus trainer Erwin van de Looi. 'En we kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De hoeveelheid supporters is iets unieks, dat hebben ze hier vast nog niet vaak meegemaakt en gaan ze ook niet vaak meer meemaken denk ik.'

Van de Looi heeft weinig personele zorgen. 'Iedereen die we hebben meegenomen, is fit genoeg om te beginnen', zegt hij over zijn twintigkoppige selectie. Daarmee hoopt hij donderdag (21.05 uur) de laatste plaats in Groep F te verlaten. De Groningers zijn nog puntloos. Sporting Braga heeft zes punten, Olympique Marseille en Slovan hebben er drie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.