Maaskant ziet Houdini-act van Go Ahead in Enschede

Reacties

De wisseling van de wacht heeft bij Go Ahead Eagles het gewenste effect gehad. FC Twente liet zich op eigen veld verrassen door de formatie van Robert Maaskant (1-2).

Maaskant ziet Houdini-act van Go Ahead in Enschede

Na de thuisnederlaag tegen PEC Zwolle achtte de leiding van Go Ahead het noodzakelijk om Hans de Koning te vervangen door Maaskant ten einde degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. De nieuwe trainer liet onder andere Kung Fu-trainers opdraven.

Maar aanvankelijk was er in de Grolsch Veste weinig te zien van een schokeffect. FC Twente was op eigen veld heer en meester. Go Ahead moest zich beperken tot het tegenhouden van de Tukkers, die ook nog tevergeefs een strafschop claimden na vermeend hands van Joey Groenbast.

Pas op slag van rust werd FC Twente beloond voor de inspanningen. Fredrik Jensen speelde zich knap vrij en bood Enes Ünal een uitgelezen kans de score te openen. De clubtopscorer faalde niet.

Ook na rust leek een ontsnapping voor Go Ahead ver te zoeken gezien het overwicht van FC Twente. Maar de Deventer formatie greep dankzij een Houdini-act alsnog de volle winst. Marcel Ritzmaier speelde daarin een cruciale rol.

In de 54ste minuut ontsnapte Sam Hendriks aan de aandacht van de Twentse defensie en prikte de knappe voorzet van Ritzmaier achter keeper Nick Marsman. De doelman was dertien minuten later de man die pijnlijk werd verrast door Ritzmaier. De Oostenrijker schoot de bal uit een vrije trap van dertig meter op het doel, waar de goalie een voorzet had verwacht en niet in staat was zijn verkeerde inschatting goed te maken.  

Go Ahead bleef overeind ondanks de groeiende druk van FC Twente, dat in de slotfase een treffer van invaller Chinedu Ede zag worden afgekeurd wegens buitenspel. Door het resultaat in Enschede heeft de Deventer formatie dankzij een beter doelsaldo de laatste plaats overgedaan aan Roda JC. FC Twente is de nummer zeven in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.