Maaskant zegt NAC af, Hellemons blijft trainer in Breda

Reacties

Robert Maaskant (45) wordt niet voor de tweede keer in zijn loopbaan hoofdcoach van NAC Breda. De oefenmeester, momenteel als assistent-trainer werkzaam bij het Amerikaanse Columbus Crew, heeft de Brabantse clubleiding laten weten dat hij afziet van de functie. De geboren Schiedammer had geen goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Graeme Rutjes. Eerder zegde Gertjan Verbeek al af. Eric Hellemons blijft nu aan als trainer van NAC.

Maaskant zegt NAC af, Hellemons blijft trainer in Breda

Maaskant stoorde zich aan het feit dat de directeuren nooit echt concreet werden in hun benadering. Hoewel Rutjes het gesprek als ‘oriënterend’ bestempelde, verbaasde het de coach dat de NAC-directie zo weinig slagvaardig overkwam. Gespreksthema’s als contractduur of een visie moesten volgens hem allemaal van zijn kant komen. Hij kreeg nooit de indruk dat NAC hem echt graag wilde hebben. Maaskant vond het bovendien raar dat Rutjes zo lang de tijd wilde nemen in zijn zoektocht, terwijl de Brabantse club sportief op omvallen staat.

Maaskant wilde graag naar NAC, waar hij tussen 2008 en 2010 ook al een succesvolle periode kende als trainer/coach. Onder zijn leiding stonden de Bredanaars zelfs een korte periode bovenaan de ranglijst van de Eredivisie. Maaskant, die bereid was om tot het eind van dit seizoen aan de slag te gaan in het Rat Verlegh Stadion, had Rutjes zelfs voorgesteld dat hij via zijn netwerk voor gratis spelers van topclubs zou zorgen, die op huurbasis voor de Parel van het Zuiden konden komen spelen. Dat voorstel werd volgens Maaskant door Rutjes terzijde geschoven.

Zaterdagavond, na de door NAC met 1-0 verloren wedstrijd tegen AZ, stelde Rutjes nog met klem dat hij voor de korte termijn twee opties heeft voor de vacature van hoofdtrainer: óf Maaskant of Hellemons, die de ontslagen Nebojsa Gudelj vooralsnog op interim-basis vervangt. Bekend is dat Ruud Brood, nu werkzaam bij NEC, geldt als droomkandidaat in Breda. De huidige coach van de Nijmegenaren is evenwel pas op zijn vroegst op 1 juli beschikbaar. Hellemons blijft daardoor voorlopig de scepter zwaaien bij NAC. Op die manier houdt de club nog wat budget over om de selectie te versterken. 'We hebben vanochtend met de staf en spelersgroep bij elkaar gezeten en het vertrouwen naar elkaar toe uitgesproken', aldus Rutjes. 'Eric maakt het seizoen af als hoofdcoach. We gaan nu niet meer op zoek naar een andere trainer.'

Doelman en aanvoerder Jelle ten Rouwelaar gaf zaterdagavond nog aan dat de spelers erg content zijn met de aanpak van Hellemons, onder wiens leiding NAC de zestiende plaats op de ranglijst inneemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.