Maaskant vervolgt missie op bezoek bij trefzeker Utrecht

Reacties

Onder leiding van trainer Robert Maaskant heeft NAC Breda dit seizoen inmiddels negen punten behaald, dat zijn er meer dan zijn voorgangers Nebojsa Gudelj (acht) en Eric Hellemons (vijf). Na de zwaarbevochten 1-0 thuiszege op Go Ahead Eagles van vorige week moet vrijdag in Utrecht de volgende stap richting lijfsbehoud gezet worden.

Maaskant vervolgt missie op bezoek bij trefzeker Utrecht

Maaskant is in Breda aangesteld om NAC in de Eredivisie te houden en speelt daarbij met zijn ploeg nog vier uitwedstrijden. Behalve het bezoek aan Utrecht treft De Parel van het Zuiden op vreemde bodem nog Ajax, SC Heerenveen en AZ.

Maaskant ziet in de wedstrijd van vrijdag een uitgelezen mogelijkheid om te stunten. 'We hebben een uitoverwinning nodig, maar dan moeten we niet zo voetballen als tegen Feyenoord (3-0 verlies, red.). Ik verwacht dat Utrecht naar voren speelt, dus daar moeten we ons tegen wapenen', aldus Maaskant op de website van NAC.

Utrecht heeft de afgelopen drie thuiswedstrijden liefst twaalf keer gescoord. FC Dordrecht werd met 6-1 naar huis gestuurd en AZ kreeg met 6-2 op de broek. Tussendoor werd het in De Galgenwaard 0-0 tegen Feyenoord. Maaskant is bang om ook als schietschijf gebruikt te worden.  'We mogen niet de derde worden die daar veel goals tegen krijgt.'

De missie van Maaskant, die het povere seizoen van NAC moet redden, is nog verre van kansloos. Het verschil met Go Ahead Eagles en Heracles Almelo is nu één en drie punten, terwijl hekkensluiter FC Dordrecht inmiddels op een achterstand van zeven punten is gezet. De aftrap is vrijdagavond om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.