Maaskant blij met 'verzoeningspoging' NAC Breda

Reacties

Robert Maaskant is blij met zijn terugkeer bij NAC Breda en heeft er alle vertrouwen in dat hij de club kan behoeden voor degradatie. Tevens stelt hij dat alle kou tussen hem en de club uit de lucht is.

Maaskant blij met 'verzoeningspoging' NAC Breda

Vrijdag leidde Maaskant voor het eerst sinds zijn terugkeer als eindverantwoordelijke de training van de Bredanaars. 'Het voelt vertrouwd en goed om terug te zijn', zo meldt de oefenmeester aan Voetbal International. 'En ik heb er ook alle vertrouwen en geloof in dat we NAC voor de Eredivisie gaan behouden', toont hij zich optimistisch.

Zes weken geleden was Maaskant ook in beeld om de ontslagen Nebojsa Gudelj op te volgen, maar dat ketste toen af. De trainer liet in de media weten dat NAC te weinig daadkracht toonde in de gesprekken, waarop technisch directeur Graeme Rutjes oordeelde dat het niet netjes was dat Maaskant dat in de pers liet optekenen. Nu zijn beide partijen alsnog tot elkaar gekomen. 'Het contact is steeds blijven sudderen, ook omdat ik NAC altijd volg', aldus Maaskant.

'Toen de club weer bij mij terechtkwam, voelde dat als een soort verzoeningspoging', geeft hij toe. 'We hebben gesproken, de kou is uit de lucht. Nu gaan we er met elkaar wat van maken.' In die gesprekken met de club heeft Maaskant laten weten dat hij minimaal twee versterkingen wil. Eén daarvan, verdediger Dirk Marcellis, is al binnen. De andere wordt een aanvaller, daarvoor is Guyon Fernandez al een tijdje in beeld. NAC heeft de garantie gegeven dat die tweede versterking er gaat komen.

Maaskant tekent in het Rat Verlegh Stadion overigens slechts voor een half jaar. Een bewuste keuze, zo geeft hij aan. 'Na die periode gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als ik het goed doe, is de kans groot dat NAC met me door wil. Doe ik het niet goed, dan kunnen ze makkelijk van me af. Al ga ik van dat laatste scenario absoluut niet uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.