Maaskant: 'Als ik kon rekenen, was ik geen trainer geworden'

Reacties

NAC Breda-trainer Robert Maaskant is tevreden over het zaterdag behaalde punt op bezoek bij SC Heerenveen, maar beseft dat het voor zijn ploeg nog een zware dobber wordt om rechtstreekse handhaving te realiseren.

Maaskant: 'Als ik kon rekenen, was ik geen trainer geworden'

'Ik vind dat mijn ploeg uitstekend heeft uitgevoerd wat we wilden doen', aldus Maaskant in gesprek met de NOS over het doelpuntloze gelijkspel in Friesland. 'Als we de kansenverhouding bekijken, hadden wij moeten winnen. Dus wat dat betreft is het jammer. Aan de andere kant: ieder punt, en zeker bij Heerenveen dat de laatste weken met heel vlot sambavoetbal iedereen hier wegspeelde, is welkom.'

Toch weet Maaskant dat de Bredanaars nog altijd op de zestiende plek staan, met twee punten achterstand op Heracles Almelo en ADO Den Haag. Die laatste ploeg heeft nog wel een duel tegoed.

'Dus het is ook weer zo: een punt is aardig en we hebben weer niet verloren, maar we moeten nog vol aan de bak. Het gaat nu pas beginnen', aldus Maaskant, die geen rekensom op de komende weken wil loslaten. 'Als ik kon rekenen, was ik geen voetbaltrainer geworden. Die zijn daar alleen goed in met de contractonderhandelingen', vervolgde hij gekscherend. 'Wij benaderen iedere wedstrijd zoals-ie komt. En na de wedstrijd tegen Groningen zien we wel of we veilig staan', besloot de NAC-coach verwijzend naar het laatste thuisduel, op 17 mei in de 34ste speelronde.

Lodeweges
Heerenveen-coach Dwight Lodeweges was het na afloop niet helemaal eens met Maaskant. Tevreden was hij ook niet. 'Wij speelden in een veel te laag tempo. Daarom kwamen we voetballend niet door en creëerden we weinig kansen. Dat ging in de tweede helft beter. Uiteindelijk vind ik dat we, op basis van de tweede helft, hadden moeten winnen. Als een ploeg je het voetballen onmogelijk wil maken, dan wordt het lastig voor ons. Zover zijn we nog niet. Dat is dus de volgende stap.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.