Lyon nieuwe koploper in Frankrijk dankzij zege op Bastia

Reacties

Olympique Lyon heeft de koppositie in de Ligue 1 overgenomen van Paris Saint-Germain, door woensdagavond het inhaalduel met Bastia te winnen (2-0).

Lyon nieuwe koploper in Frankrijk dankzij zege op Bastia

Bastia werd zaterdag nog van de mat geveegd in de finale om de Coupe de la Ligue (0-4 tegen PSG), maar bleek voor Lyon een stuk taaier. Uitgerekend Brandão, die de Parijzenaars Van der Wiel en Motta eerder dit seizoen botbreuken bezorgde, leek nu iets terug te doen voor de club waar hij een hoop kwaad bloed zaaide.

Brandão begon voor het eerst sinds een kleine acht maanden in de basis van Bastia, dat lang uitzicht had op een punt in het Stade de Gerland. Maar nadat de Braziliaan gewisseld was, bezweken de Corsicanen in de slotfase alsnog. Mohamed Yattara (foto) brak de ban in de 77ste minuut, waarna Alexandre Lacazette aan alle onzekerheid een einde maakte.

Lyon heeft met 64 punten nu de leiding in de Ligue 1. Paris Saint-Germain volgt met 62, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Voor Monaco (58), Marseille (57) en Saint-Etienne (56) rest de strijd om plek drie, die recht geeft op voorronde van de Champions League volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.