Eigen doelpunt Morel bezorgt PSG zege in Le Classique

Paris Saint-Germain heeft Olympique Marseille een flinke tik uitgedeeld door in Stade Vélodrome met 3-2 te winnen. De bezoekers namen drie punten meer naar huis dankzij een eigen doelpunt van Jérémy Morel.

Voorafgaand aan het duel in Marseille was het verschil tussen beide ploegen slechts twee punten in het voordeel van PSG, dat Gregory van der Wiel op de bank liet beginnen tijdens Le Classique. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Javier Pastore, maar de Argentijn schoot voorlangs. Na een half uur was het wél raak, maar aan de andere kant. André-Pierre Gignac knikte bij de tweede paal een voorzet van Dimitri Payet binnen.

Kort daarna kregen de bezoekers nog een tegenvaller te verwerken, want David Luiz liep een hamstringblessure op. Met acht wedstrijden in 23 dagen, waaronder de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona, komt die kwetsuur PSG niet goed uit. Van der Wiel kwam binnen de lijnen als vervanger van de Braziliaan en nog geen minuut later trok Blaise Matuidi de stand gelijk. De middenvelder krulde met rechts fraai raak.

Op slag van rust kwam Marseille opnieuw op voorsprong en wéér was Gignac de doelpuntenmaker. Na een misverstand tussen Marco Verratti en Pastore kon de spits alleen op doelman Salvatore Sirigu af en de Italiaan werd koel gepasseerd. Halverwege leidde de thuisclub, maar de tweede helft was zes minuten oud toen PSG twee keer gescoord had. Marquinhos schoot in de 49ste minuut uit de rebound de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Zlatan Ibrahimovic en twee minuten later tikte Morel een voorzet van Pastore achter zijn eigen doelman.

Eigenlijk kwam Marseille die klap niet meer te boven in het restant van de wedstrijd. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar PSG kwam nauwelijks in de problemen. Aan de andere kant verzuimden de bezoekers de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Ibrahimovic en invaller Ezequiel Lavezzi hadden hun vizier niet op scherp staan.

Paris Saint-Germain is met nog zeven duels voor de boeg koploper in Frankrijk met 62 punten, één meer dan Olympique Lyon. Olympique Marseille heeft vijf punten minder en bezet daarmee de derde plaats. Na afloop liepen bij Gignac de frustraties zo hoog op dat hij vanwege commentaar op arbiter Ruddy Buquet nog een rode kaart ontving.