Olympique Lyon is de (gedeelde) koppositie in de Ligue 1 kwijtgeraakt. Ondanks een goal van invaller Memphis Depay kreeg de ploeg een late dreun, terwijl concurrenten Paris Saint-Germain en Lille OSC wél wonnen.

PSG
2 - 0
Lorient
Lorient

Het PSG van basisklant Mitchel Bakker kon voor rust maar nauwelijks overtuigen tegen promovendus Lorient. Sterker nog: het meest noemenswaardige van de eerste helft (die werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de deze week overleden Gérard Houllier) was de felblauwe coupe waarmee Kylian Mbappé aan de aftrap verscheen.

Na rust was dat anders. Lorient-verdediger Andrew Gravillon kreeg een paar minuten na de hervatting rood voor een overtreding binnen de zestien op de doorgebroken Mbappé, die zelf de penalty benutte. Na een uur zorgde Moise Kean vervolgens voor opluchting door de 2-0 binnen te schieten.

Olympique Lyonnais
2 - 2
Brest
Brest

Bij de thuisploeg moest Memphis verassend genoeg op de bank beginnen, vanuit de dug-out zag hij hoe Brest de leiding nam. Een schot van afstand belandde op de paal, waardoor de bal via de rug van Lyon-keeper Anthony Lopes in het doel verdween. Tien minuten na rust mocht de vedette van Oranje dan toch zijn entree maken, en dat sorteerde niet veel later effect.

Lyon kreeg een penalty en die werd overtuigend benut door Memphis, zijn vijftigste Ligue 1-treffer. De hoogvlieger leek door een doelpunt van Maxwel Cornet ook nog de zege te pakken, kort nadat Paul Lasna namens de bezoekers rood had gekregen. In de dying seconds ging het echter alsnog mis. Brest kreeg diep in blessuretijd een penalty, vanaf de stip bepaalde Romain Favre de eindstand op 2-2.

Dijon
Dijon
0 - 2
Lille
Lille

Lille, met Sven Botman in de basis, behield woensdag de koppositie door het uitduel met Dijon te winnen. Op de dag dat eigenaar Gérard Lopez bekendmaakte dat hij club gaat verkopen, toonde de Europa League-tegenstander van Ajax zich onverstoorbaar door zijn vierde zege in de laatste vijf competitieduels te boeken. Na negentien minuten opende Yusuf Yazici de score uit een voorzet van Zeki Çelik, in de extra tijd bepaalde Timothy Weah de eindstand op 0-2 met een fraaie volley.

Na afloop droeg trainer Christophe Galtiér de overwinning op aan eigenaar Lopez. 'Ik heb drie jaar met hem gewerkt. Het was vandaag een moeilijke dag op persoonlijk vlak, maar het lukt me wel om dat opzij te zetten.'