Lyon houdt toptalent Fekir binnenboord

Reacties

Olympique Lyon heeft het 21-jarige toptalent Nabil Fekir vastgelegd tot de zomer van 2020. De Franse topclub heeft ook de contracten van Corentin Tolisso en Anthony Lopes tot die periode verlengd.

Lyon houdt toptalent Fekir binnenboord

Fekir brak dit seizoen definitief door bij Lyon en stond in de belangstelling van diverse topclubs, waaronder het Arsenal van de Franse manager Arsène Wenger. Hij vormde dit seizoen een tandem met Alexandre Lacazette, de topscorer van de Franse competitie.

Waar Lacazette werd verkozen tot de Beste Speler van het Jaar, greep Fekir de prijs van het Talent van het Jaar. De aanvallende middenvelder was vorig seizoen goed voor dertien competitietreffers en negen assists namens de nummer twee van de Franse Ligue 1.

Het 21-jarige toptalent maakte in maart dit jaar zijn debuut in de nationale ploeg van Frankrijk tijdens de vriendschappelijke interland in Parijs tegen Brazilië (1-3). Hij maakte vlak voor die interland zijn keuze voor Frankrijk boven zijn vaderland Algerije bekend. Inmiddels speelde Fekir vier interlands, waarin hij één keer trefzeker was.

Behalve Fekir werden ook Tolisso (20) en Lopes (24) tot de zomer van 2020 vastgelegd. Doelman Lopes speelde tot dusver 102 officiële wedstrijden namens Olympique Lyon, terwijl middenvelder Tolisso 68 officiële duels in het shirt van de Franse grootmacht afwerkte, waarin hij acht keer doel trof en drie keer als aangever fungeerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.