Lyon gelooft in 'remontada' tegen Ajax: 'Met 3-0 winnen is mogelijk'

Reacties

Trainer Bruno Genesio en voorzitter Jean-Michel Aulas hebben er alle vertrouwen in dat Olympique Lyon donderdag in de return tegen Ajax de 4-1 nederlaag goedmaakt. De manier waarop de nummer vier van Frankrijk zondag won van FC Nantes sterkte hen in dat geloof (3-2).

Lyon gelooft in 'remontada' tegen Ajax: 'Met 3-0 winnen is mogelijk'

Vier dagen na de heenwedstrijd in Amsterdam maakte Nantes het Lyon in de jacht op de vierde plek uiterst moeilijk, maar mede dankzij twee assists van de in de Europa League niet speelgerechtigde Memphis Depay en twee doelpunten van Maxwel Cornet (foto) knokten Les Gones zich terug van een achterstand en grepen zo uiteindelijk de zege. 'De wedstrijd van vandaag was moeilijk maar belangrijk. We kwamen weg op karakter en zijn klaar voor donderdag', zei Aulas na afloop op de clubwebsite.

Genesio sloot zich aan bij die lezing. 'Nantes presteert goed in uitwedstrijden, we wisten dat het lastig zou worden. Onze comeback toont de geweldige mentale kracht van de ploeg, maar ook onze offensieve kwaliteiten. Donderdag zullen we beter op moeten letten bij standaardsituaties en beter staan bij balverlies. En we moeten gebruik maken van de steun van het publiek', aldus de Lyon-coach, die Corentin Tolisso spaarde en Alexandre Lacazette een uur liet spelen. De clubtopscorer lijkt klaar voor de return tegen Ajax.

Met de van een hamstringblessure herstelde Lacazette in de gelederen acht Aulas een wonder tegen Ajax mogelijk. De voorzitter baseert zich daarbij op een Europese comeback uit het verleden. 'De gelijkenissen met wat we in 2001 meemaakten tegen Club Brugge zijn treffend (3-0 winst na 4-1 verlies, red.). Gerland kolkte tijdens de return. We hadden toen Sonny Anderson en nu hebben we Alex Lacazette. Met 3-0 winnen is mogelijk. We moeten erin geloven dat we tot iets in staat zijn dat nog niet eerder is vertoond in Lyon en nog maar een paar keer in Frankrijk.'

Lyon won dit seizoen al regelmatig met grote cijfers in thuiswedstrijden. Ook Genesio gelooft daarom in een remontada. 'We hebben al vaker laten zien dat we drie keer kunnen scoren. De verhalen van grote Europese clubs beginnen met enorme heldendaden.' Om dat mogelijk te maken deed Aulas alvast een beroep op de fans om als een man achter hun ploeg te staan in de jacht op de eerste Europese finale in de clubhistorie. 'Een halve finale spelen is uniek. Weinig fans in Frankrijk hebben de kans om een team aan te moedigen dat zich kan plaatsen voor een Europese finale.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.