Luxeprobleem voor Bosz als sterkhouders terugkeren

Reacties

Vitesse moest dit seizoen even op gang komen, maar is de laatste weken toch bezig aan een uitermate goede serie. De Arnhemse ploeg scoorde in twee wedstrijden twaalf keer (2-6 bij FC Dordrecht, 6-1 tegen ADO Den Haag). En dan moet een aantal sterkhouders nog terugkeren.

Luxeprobleem voor Bosz als sterkhouders terugkeren

De discipelen van trainer Peter Bosz klimmen richting het linkerrijtje. Opvallend genoeg boekten zij die goede resultaten zonder bepalende spelers als Davy Pröpper (foto), Guram Kashia en Zakaria Labyad.

Het drietal was tijdens de beide voorgaande duels nog geblesseerd, maar is naar verwachting na het interlandweekeinde terug. 'Ze hebben nog minimaal één week nodig om fit te worden', aldus trainer Peter Bosz. 'De interlandweek komt niet slecht uit. De medische staf heeft mij verteld dat de blessures niet ernstig zijn. We hoopten ze er tegen ADO weer bij te hebben, dat is niet gelukt. Met de wetenschap dat je deze week niet speelt, hoop ik dat ze volgende week wel kunnen spelen.'

Bosz zal keuzes moeten maken. Het centrale duo Jan-Arie van der Heijden en Arnold Kruiswijk maakt een zeer sterke indruk en een mogelijke terugkeer van Davy Pröpper zou ten koste gaan van uitblinker Valeri Qazaishvili. Aan de linkerflank speelt Denys Oliynyk, de vervanger van Labyad, de laatste weken prima. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.