Lukoki voert race tegen de klok om duel met Ajax te halen

Reacties

Terugkeren op bekend terrein tegen zijn oude club. Ex-Ajacied Jody Lukoki en zijn trainer Ron Jans van PEC Zwolle hopen dat de aanvaller zondag fit is voor het duel met Ajax in De Arena. Na de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal kunnen de Zwollenaren de trots van Amsterdam nu van de eerste plaats afhouden.

Lukoki voert race tegen de klok om duel met Ajax te halen

Lukoki, de rechtsbuiten, afgelopen zomer overgekomen van de Amsterdamse club, is op de weg terug na een knieblessure. Vorige week werd Lukoki even teruggeworpen in zijn herstel door een buikgriepaanval.

Volgens Jans wordt het voor de vleugelflitser een race tegen de klok. 'Op zijn vroegst donderdag (morgen, red.) kan Jody de groepstraining hervatten', aldus de PEC-trainer tegen Voetbal International. 'Hopelijk gaat het daarna zo voorspoedig dat hij zondag inzetbaar is, al is de kans groot dat een plek op de bank het maximale is. Niet alleen is het voor Jody zelf een speciale wedstrijd, wij kunnen hem ook goed gebruiken. Met zijn diepgang en snelheid is hij een wapen.'

Eerste plaats
Jans, die nog geen beroep zal kunnen doen op de overige geblesseerden Leroy Labylle, Dimitrios Ferfelis, Kevin Begois en Athanasios Karagounis, kijkt uit naar zondag. De vorige twee ontmoetingen met Ajax bezorgden PEC de winst van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Nu staat de eerste plaats in de Eredivisie op het spel. PEC en Ajax delen de koppositie met PSV.

'Het zal toch niet dat Ajax drie keer achter elkaar van PEC Zwolle verliest?', vraagt Jans, grijnzend. 'Ajax in eigen huis is in mijn ogen nog wel gewoon favoriet tegen ons. Maar de vorige twee keer wisten we een manier te vinden om ze te verslaan, wij buigen ons nu over een aanpak om dat een derde keer te doen. Eén ding staat vast: wij gaan met vertrouwen naar Amsterdam.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.